KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE TAMMIKUU 2016

 

KAIKKI IHAN KAIKKI ELI KIK-TOIMINTA

 

KAIKKI IHAN KAIKKI -toiminnassa on ollut työntäyteinen loppusyksy ja talvi, kun olemme laatineet materiaalia, jolla KIK - kaikki ihan kaikki - toiminnan voi aloittaa koulussa. Saimme innoitusta ja tukea työhön mm. psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin ja opetusneuvos
Martti Hellströmin viisaista ajatuksista. Kiitos kaikille työhön osallistuneille!

 

Materiaalit ovat KIK verkkosivulla http://www.kokoespoo.fi/kaikki-ihan-kaikki.html

 

Materiaalipakettiin, jonka avulla kuka tahansa voi käynnistää KIK -toiminnan omassa koulussaan, sisältyy mm. Käsikirja Kaikki ihan kaikki -vanhempainiltojen vetäjälle sekä diasarjat ”Ensimmäinen KIK-vanhempainilta” ja ”Toinen KIK-vanhempainilta”.

 

Lisäksi olemme avanneet KoKoEspoolle Youtube -kanavan, jossa on julkaistu Ben Furmanin videoklipit vanhempainilloissa käytettäviksi: https://www.youtube.com/channel/UC3E_l9ZpttTNF1mVXOdYgAg

 

Materiaalipaketti sisältää lisäksi ”Lasten videot” jotka esittävät kiusaamistilanteita ja niiden ratkaisuja lasten maailmasta. Videoklipit tilataan osoitteesta Info@kokoespoo.fi

 

VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA

 

Kouluverkkopäätös on yksi merkittävimmistä lasten ja perheiden arkeen vaikuttavista kuntapäätöksistä ja vanhempia ja oppilaita on kuultava sitä tehtäessä, linjaa Vanhempainliitto tiedotteessaan.

 

Tutustu Vanhempainliiton toimintaan ja tiedotteisiin: http://www.vanhempainliitto.fi

 

SEURAAVA HALLITUKSEN KOKOUS

 

KoKoEspoo ry:n hallituksen seuraava kokous on vuosikokous 9.3. 2016 klo 18.30 Viherkallion koulussa, Kievarinraitti 1–3. Kokouksemme ovat avoimia ja olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaamme osallistumalla. Soita sisäänpääsy kun olet alaovella

0500 445277 (Leena) 050 5755961 (Susanna)

 

KOKOESPOO RY:N TAVOITAT TÄÄLTÄ

Sähköposti info@kokoespoo.fi  Twitter@kokoespoo

Kotisivut www.kokoespoo.fi

KIK Kaikki ihan kaikki toiminta www.ihankaikki.fi

 

Tervetuloa keskustelemaan koulusta ja kasvatuksesta Facebook -ryhmään!  https://www.facebook.com/groups/166373860923/

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE MARRASKUU 2015

 

KAIKKI IHAN KAIKKI ELI KIK-TOIMINTA

KIK toiminnassa tapahtui paljon alkusyksyn aikana ja haluamme kiittää
kaikkia toimintaan osallistuneita!

 

Ben Furman kävi puhumassa elokuun viimeisenä lauantaina 29.8 aiheesta Onnellisen koulun salaisuus ja opetti meille vanhemmille vuorovaikutustaitoja. Tilaisuus oli yleisömenestys ja moni koki saamamme palautteen mukaan oivalluksia luennon ansiosta.

Syyskuun viimeisenä päivänä keskiviikkona 30.9 lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoi meille, miten kiusaamiseen voi vaikuttaa. Samassa vanhempaintapaamisessa saimme nauttia tällä erää viimeisen kerran improvisaatioteatteri Stella Polariksen osallistavasta ja herättävästä koulutuksesta.

 

Kiitokset Ben Furmanille, Tuomas Kurttilalle ja Stella Polarikselle
kaikesta viisaudesta, jota jaoitte!

 

Erityiskiitokset Aarnivalkean koulun oppilaille ja opettajalleen Saija Hietalalle upeista kiusaamisen vastaisista videoista!

 

Onnistuneet vanhempaintapaamiset toivat meille uusia aktiiveja, joiden kanssa työstimme vanhempainyhdistyksille tarkoitettua KIK-työkalupakettia kahdessa työpajassa 9. ja 23. syyskuuta. Tervetuloa lämpimästi uusille aktiiveille ja kiitokset osaamisestanne ja työpanoksestanne, joka on toiminnallemme niin tärkeää!

 

Ensi vuonna tulemme jalkauttamaan KIK-toimintaa espoolaisissa vanhempainyhdistyksissä. Lisätietoa ensi vuoden alkupuolella!

 

KoKoEspoo ry oli vahvasti mukana ottamassa kantaa espoolaisiin koulusäästöihin.
Tutustu kannanottoomme: http://www.kokoespoo.fi/ajankohtaista.html

 

Tutustu Vanhempainliiton toimintaan ja tiedotteisiin: http://www.vanhempainliitto.fi

 

 

SEURAAVA HALLITUKSEN KOKOUS

 

KoKoEspoo ry:n hallituksen seuraava kokous on 13.01.2016 klo 18–20 Viherkallion koulussa, Kievarinraitti 1–3. Kokouksemme ovat avoimia ja olet lämpimästi

tervetullut tutustumaan toimintaamme osallistumalla.

Soita sisäänpääsy kun olet alaovella

0500 445277 (Leena) 050 5755961 (Susanna)

 

KOKOESPOO RY:N TAVOITAT TÄÄLTÄ

Sähköposti info@kokoespoo.fi    Twitter @kokoespoo

Kotisivut www.kokoespoo.fi          KIK Kaikki ihan kaikki toiminta www.ihankaikki.fi

 

Tervetuloa keskustelemaan koulusta ja kasvatuksesta Facebook -ryhmään

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

VUOSIKOKOUS 2015

 

Suunnitelmat tulevalle toimintakaudelle Kaikki ihan Kaikki -projektin parissa ovat myötätuulessa ja täynnä innostavia tapahtumia.

 

Vuosikokouksen alussa vieraili Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes, joka kertoi meille Vanhempainliiton valtakunnallisesta työstä. Keskustelu oli kovin mielenkiintoinen.

Lisää vanhemmuudesta ja kasvatuskumppanuudesta mm. www.vanhempainliitto.fi/showroom ja perheestä ja työstä mm. www.vaestoliitto.fi/perhe-ja-tyo/

 

Mielenkiintoinen aihe, kun ajattelee uutta OPS:ia, jossa vanhempia koitetaan osallistaa lapsen koulunkäyntiin aikaisempaa enemmän.

 

Vuosikokouksessa valittiin KoKoEspoolle uusi hallitus.

Varsinaiset jäsenet:

Susanna Lehti, puheenjohtaja

Ari Backman

Annette Elfving

Soile Hänninen

Virpi Hänninen

Leena Kiuru

Marianne Nikander

Tuula Purhonen

 

Varajäsenet:

Annika Ojaniemi

Hanna Rajala

 

SEURAAVA KOKOESPOON KOKOUS

Seuraava hallituksen kaikille avoin kokous on Viherkallion mediateekissa 15.4 klo.18. Tervetuloa!

 

KAIKKI IHAN KAIKKI  -ALUEELLISET VANHEMPAINILLAT

Kaikki ihan kaikki -alueellisten vanhempaintapaamisten päivämäärät vuodelle 2015 on  vahvistettu – varaa kalenterista itsellesi sopiva aika nyt!

 

Porukasta ulkopuolelle jääminen ja kiusaaminen tuntuvat aina pahalta. Kaikki ihan kaikki-toiminnan tavoite on syrjivien asenteiden tunnistaminen ja muuttaminen. Järjestämme vuoden 2015 aikana viisi vanhempaintapaamista, joissa asiantuntijat antavat viisaita neuvoja, pääset osaksi innostavaa koulutusta ja tapaat muita samanmielisiä vanhempia, joiden kanssa ideoida ja keskustella.

 

Toukokuussa on kolme tapaamista, joissa puhujina mm. kansanedustaja Jani Toivonen, opetusneuvos Martti Hellström ja kasvatuspsykologian dosentti Niina Junttila.

Muksuopin kehittäjä, psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Ben Furman tarjoaa ratkaisukeskeisiä neuvoja elokuussa, ja syyskuun tapaamisessa puhujana on lapsiasianvaltuutettu Tuomas Kurttila. Osallistavasta koulutuksesta vastaa Stella Polaris.

Kahvitarjoilu!

 

Valitse itsellesi sopiva aika allaolevista päivämääristä:

ma 4.5 klo 18-20 Olarin koulu

ti 5.5 klo 18-20 Ruusutorpan koulu

ke 6.5 klo 18-20 Saunalahden koulu

la 29.8 klo 11-13 Vanttilan koulu

ke 30.9 klo 18-20 Etelä-Tapiolan lukio

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

JÄSENTIEDOTE HELMIKUU 2015

 

 

KUTSU KOKOESPOO RY:N VUOSIKOKOUKSEEN

 

Aika Ke 11.3.2015 klo 19

Paikka Viherkallion koulun Mediateekki, osoitteessa Kievarinraitti 1-3

Meitä kaikkia huolestuttaa koulukiusaaminen. Lähde mukaan Kaikki ihan kaikki - suvaitsevaisuustoimintaan ehkäisemään kiusaamista. Nyt on paikka auki sinulle, joka haluat tehdä ja toimia! Yhdessä onnistumme, tule tutustumaan, keskustelemaan ja ideoimaan!

 

Vuosikokouskutsu KLIKKAA  TÄSTÄ

 

Keväällä kiusaamisen vastainen työ jatkuu alueellisissa Kaikki ihan kaikki -vanhempainilloissa, joissa jatkamme ideointia ja keskustelua teemasta ja Stella Polaris -improvisaatioteatteri vetää innostavaa ohjelmaa. Varaa itsellesi sopiva ajankohta jo nyt kalenterista!

 

Kevään 2015 alueelliset Kaikki ihan kaikki -vanhempainillat:

 

ma 4.5. klo 18 - 20 Olarin koulu, Olarinniityntie 4

ti 5.5. klo 18 - 20 Ruusutorpan koulu, Leppävaarankatu 24

ke 6.5. klo 18 - 20 Saunalahden koulu, Brinkinmäentie 1

 

VIELÄ EHTIII OSALLISTUA TÄHTIKOULU 2015 – KILPAILUUN!

 

Tervetuloa osallistumaan TÄHTIKOULU 2015 -kilpailuun, jossa haetaan pääkaupunkiseudun parasta kodin ja koulun yhteistyötä. Voittajalle on luvassa 1.500 euroa käytettäväksi koulun yhteisölliseen toimintaan.

 

Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015. KLIKKAA TÄSTÄ

 

Kilpailun säännöt ja tarkempaa tietoa. KLIKKAA TÄSTÄ.

 

VANHEMPAINYHDISTYS, HAE PILKKOSET-STIPENDIÄ!

 

Pilkkoset-stipendi voidaan myöntää vanhempainyhdistykselle koko koulu- tai päiväkotiyhteisöä palvelevan hankkeen toteuttamiseen. Hankevalinnassa painotetaan kodin ja koulun/päiväkodin välisen yhteistyön edistämistä.

Ensimmäinen hakukierros alkaa 9.2.2015 ja päättyy 15.4.2015.

 

Hakulomake ja tarkemmat ohjeet: KLIKKAA TÄSTÄ

 

 

ESPOON OPETUSTOIMEN UUTISIA:

 

Luontoretkiä lapsiryhmille toukokuussa - varaukset alkavat 10.3.2015

Opas johdattaa lapsiryhmiä luontoretkelle Villa Elfvikin lähiluontoon arkipäivisin toukokuun ajan. Maksuttomat retket on suunniteltu 5-10 -vuotiaille lapsille. Ne sopivat päivähoito-, esikoulu- ja iltapäiväkerhoryhmille sekä peruskoulun 1.-4. -luokille.

 

Lisätietoja. KLIKKAA TÄSTÄ

 

 

KOKOESPOON HALLITUKSEN KOKOUKSET KEVÄT 2015 - TERVETULOA MUKAAN!

 

KoKoEspoon hallituksen kokoukset ovat avoimia, tervetuloa mukaan, jos haluat tutustua meihin ja toimintaan. Kokousajat keväälle ovat:

 

ke 15.4.2015

ke 6.5.2015

 

Kokouspaikkana on pääsääntöisesti Viherkallion koulu, osoitteessa Kievarinraitti 1 - 3. Jos tulet vierailulle hallituksen kokoukseen, soita varapuheenjohtaja Leena Kiurulle (puh 0500-445277), joka järjestää oven avauksen.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

JÄSENTIEDOTE TAMMIKUU 2015

 

TÄHTIKOULU 2015 - KILPAILUN HAKEMUKSET JÄTETTÄVÄ VIIMEISTÄÄN 28.2.2015 Onko kodin ja koulun yhteistyökoulussasi hauskaa ja toimivaa - haluaisitko auttaa levittämään hyviä käytäntöjä myös muille?Tervetuloa osallistumaan TÄHTIKOULU 2015 -kilpailuun, jossa haetaan pääkaupunkiseudun parasta kodin ja koulun yhteistyötä. Voittajalle on luvassa 1.500 euroa käytettäväksi koulun yhteisölliseen toimintaan.Kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen kouluille, lukioille ja toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla. Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015 osoitteessa https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1262146&chk=JAV4DKXE Kilpailun säännöt ja tarkempaa tietoa: http://www.kokoespoo.fi/t%c3%a4htikoulu-2015.html KOKOESPOON VUOSIKOKOUS JA HALLITUKSEN KOKOUKSET - TERVETULOA MUKAAN! KoKoEspoon hallituksen kokoukset ovat avoimia, tervetuloa mukaan, jos haluat tutustua meihin ja toimintaan. Kokousajat keväälle ovat:ke 11.2.2015 klo 18Ke 19 11.3.2015 (vuosikokous)ke 15.4.2015ke 6.5.2015 Kokouspaikkana on pääsääntöisesti Viherkallion koulu, osoitteessa Kievarinraitti 1 - 3. Jos tulet vierailulle hallituksen kokoukseen, soita varapuheenjohtaja Leena Kiurulle (puh 0500-445277), joka järjestää oven avauksen. TUTUSTU LUMA-PORTAALIIN Luma-portaali on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetuksen kansallinen verkkoportaali. Sen kautta saa ajankohtaista tietoa mm. lasten ja nuorten klubeista, leireistä ym. Lue lisää:http://www.luma.fi/ ESPOON OPETUSTOIMEN UUTISIA Espoon perusopetuksessa ajankohtaista mm. ensimmäiselle luokalle ja yläkouluun ilmoittautuminen sekä painotettuun opetukseen hakeminen.Peruskoulun päättävien oppilaiden huoltajien tiedotustilaisuus järjestetään 13.1.2015 klo 17.30. Lue lisää:http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Perusopetus VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA Elokuussa 2015 kaikki suomen lapset aloittavat esikoulun, sillä esiopetus muuttui velvoittavaksi. Lapsen on ennen oppivelvollisuuden alkamista osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lue lisää tästä ja muusta:http://www.vanhempainliitto.fi/uutiskirje/vanhempainliitto/lue/Kaikkien-lasten-opinpolku-alkaa-nyt-eskarista/154b75f92e9fe5/54b7a07d40288    

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

JÄSENTIEDOJOULUKUU 2014

 

 

 

VANHEMPAINLIITON LIITTOKOKOUS VALITSI VUODEN 2015 LUOTTAMUSHENKILÖT

 

Suomen Vanhempainliiton liittokokous (22.11.2014) valitsi Liiton johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2015 myyntipäällikkö Mika Jokisen Vantaalta, joka oli KoKoEspoon ja VANVARY ry:n yhteinen ehdokas. Jokinen on Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARY:n puheenjohtaja, ja toiminut Vanhempainliiton johtokunnassa aktiivisena jäsenenä vuodesta 2013. Jokisella on laaja kokemus johtoryhmätyöskentelystä, luottamustehtävistä ja verkostojohtamisesta

 

 

KoKoEspoota edustavat vanhempainliiton johtokunnassa Susanna Lehti (jäsen) ja Silva Hatakka (varajäsen

 

 

Kiitos valtakirjan toimittaneille jäsenyhdistyksille luottamuksesta

 

 

Lue lisää:

www.vanhempainliitto.fi/ajankohtaista/578/vanhempainliiton_liittokokous_valitsi_vuoden_2015_luottamushenkilot

 

KAIKKI IHAN KAIKKI -TOIMINTA ETENEE

 

KAIKKI IHAN KAIKKI- toiminnassa on käynnistynyt ohjaavien opettajien koulutus. Ohjaavat opettajat koulutetaan huomaamaan ja tarttumaan syrjiviin asenteisiin ja käytäntöihin kouluissa. Ohjaavat opettajat puolestaan kouluttavat jokaiseen espoolaiseen kouluun oppilaskummeja, joita tulee yHteensä yli 400. Oppilaskummit tarttuvat kouluissa kiusaamisen ehkäisyyn uusin keinoin. Tavoitteena on, ettei kukaan jää yksin

 

 

Espoon opetustoimi toteuttaa koulutuksen yhdessä SPR:n kanssa.

Vanhemmille järjestetään viisi alueellista vanhempainiltaa kevään 2015 aikana. Tiedotamme tästä lisää alkuvuodesta

 

 

Lue lisää: www.kokoespoo.fi/suvaitsevaisuus-kummitoiminta.html

 

KÄTEVÄ TAPA KIITTÄÄ OPETTAJAA JOULUNA

 

 

Suomen Vanhempainliitos ja Positiivarit Oy:n yhteisellä sivulla on kätevää välittää kiitokset opettajalle. Sivulla jaetaan myös lahjavinkkejä

 

 

www.opellekiitos.fi/#opettajat-1

 

KOULUTUSTA YHDISTYSTOIMIJOILL

 

 

Tarvitaanko yhdistyksessänne uutta osaamista

 

 

OK-Opintokeskus järjestää monipuolisesti koulutuksia yhdistysaktiiveille. Esimerkiksi ”Kirstunvartija  - valmiuksia yhdistyksen rahastonhoitoon” - ja ”Yhdistys sosiaalisessa mediassa” -koulutukset ovat maksuttomia

 

 

Lue lisää: http://www.emaileri.fi/g/l/120375/20568806/446532/1964/554/0

 

UUSIA JÄSENYHDISTYKSI

 

 

KoKoEspoon jäsenhankintakampanja on sujunut hyvin. Toivotamme uudet jäsenyhdistykset tervetulleiksi mukaan toimintaan

 

 

Aarnivalkean tuki ry

Iivisniemen Koti ja Koulu yhdistys ry

Kantokasken koulun vanhempainyhdistys ry

Nöykkiönlaakson koulun vanhempainyhdistys ry

Pohjois-Tapiolan koulun ja lukion koti ja kouluyhdistys ry

Päivänkehrän koulun vanhempainyhdistys ry

Ruusutorpan koulun vanhempainyhdistys ry

Tapiolan yhteiskoulun tuki ry

 

JÄSENYHDISTYS,  ILMOITA TILAISUUDESTA KOKOESPOO FACEBOOK-RYHMÄSSÄ JA KOTISIVUILL

 

 

Näin joulun aikaa moni yhdistys järjestää myyjäisiä ja muita kaikille avoimia tapahtumia. Tervetuloa ilmoittamaan näistä KoKoEspoon facebook-ryhmään

https://www.facebook.com/groups/166373860923/

 

Yhdistys voi myös jättää ilmoituksen KoKoEspoon ”Jäsenyhdistyksissä tapahtuu” -sivulle. Lähetä ilmoitus yhteystietolomakkeella http://www.kokoespoo.fi/yhteystiedot.html

 

MUISTA PÄIVITTÄÄ MUUTTUNEET YHTEYSTIEDOT KOKOESPOOLLE

 

Kun yhdistyksessä tapahtuu yhteyshenkilömuutoksia niin muistattehan ilmoittaa uudet yhteystiedot KoKoEspoo ry:lle. Näin tiedotteiden ja hyödyllisen viestinnän saamiseen ei tule katkoksia.

 

Yhteystiedot voi ilmoittaa kätevästi sähköisellä lomakkeella, joka löytyy linkistä

http://www.kokoespoo.fi/yhteystiedot.html

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

JÄSENTIEDOTE LOKAKUU 2014

 

 

KAIKKI -IHAN KAIKKI -TOIMINTA KÄYNNISTYI DIPOLISSA

 

Espoossa tartutaan uudella tavalla toimeen, kun lapset ja nuoret etsivät omasta maailmastaan keinoja suvaitsevaisuuden ja oppilaiden hyvinvoinnin lisäämiseen.

KAIKKI - IHAN KAIKKI - Toiminta käynnistyi 23.9 Dipolissa, jonne saapui 500 oppilaskunta-aktiivia, rehtoria ja ohjaavaa opettajaa.

Toiminta tukee kouluissa jo tapahtuvaa kiusaamisen ehkäisyä. Syksyn aikana jokaiseen espoolaiseen kouluun koulutetaan oppilaskummeja, joita tulee olemaan yli 400.

Toiminta järjestetään yhteistyössä Espoon suomenkielisen opetustoimen kanssa.

 

Lue lisää www.suvaitsevaisuuskummit.fi

 

HALUATKO VAIKUTTAA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN ESPOOSSA

Nyt siihen on mahdollisuus, kun Espoon iltapäivätoiminnan ohjeistus on uudistumassa. Suomenkielinen opetuslautakunta kutsuu vanhempia asiakasraatiin.

Jos olet vanhempi, jolla on iltapäivähoitoikäinen lapsi tai asiat muuten hyvässä muistissa olet juuri oikea henkilö. Asiakasraati kokoontuu 29.10 klo 17.30 - 19 suomenkielisen opetustoimen tiloissa, osoitteessa kamreerintie 3B, 12 krs. / lautakunnan kokoushuone.

 

Ilmoittaudu info@kokoespoo.fi Lähetämme ilmoittautuneille kommentoitavan ohjeen lluonnoksen.

 

TÄHTIKOULU 2015 - PARASTA KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖTÄ PÄÄKAUPUNKISEUDULLA LUKUVUONNA 2014 - 2015

TÄHTIKOULU 2015 -kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen kouluille, lukioille ja toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla. Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä ja saada aikaan keskustelua kodeissa, kouluissa ja vanhempainyhdistyksissä laadukkaasta kodin ja koulun yhteistyöstä.

Voittajakoululle on luvassa 1500 euron palkinto. Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015.

Toiminta järjestetään yhteistyössä pääkaupunkiseudun alueellisten vanhempainyhdistysten ja Pääkaupunkiseudun OAJ:n kanssa.

Lue lisää http://www.kokoespoo.fi/t%c3%a4htikoulu-2015.html

 

VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA

Uutiskirje 10/2014: Suomen Vanhempainliitto ja Meidän perhe -lehti etsivät Arjen kasvatusteko -ehdokkaita.

 

Lue lisää

http://www.vanhempainliitto.fi/uutiskirje/vanhempainliitto/lue/Ilmianna-Arjen-kasvatusteko!/1542e79121974c/54377df4a687

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

JäSENTIEDOTE SYYSKUU 2014

 

KESÄ KAIKILLA KIELILLÄ  VOITTAJAT VALITTU JA PALKINNOT TULOSSA

Kesä kaikilla kielissä-kisa käytiin jälleen koulujen päättyessä toukokuussa. Nyt on palkintojen jaon vuoro!

 

Kisassa ideana on esittää koulun kevätjuhlassa tai muussa sopivassa tilaisuudessa hyvän kesän toivotus mahdollisimman monella koulussa puhutulla, viitotulla tai muuten käytettävällä kielellä.

 

Tempaus toteutettiin tänä vuonna yhdeksässä koulussa, jotka ovat seuraavat:

Leppävaaran koulu          - 14 kieltä

Saunalahden koulu

Päiväkehrän koulu           - 25 kieltä

Eestinkallion koulu           - 11 kieltä

Niittykummun koulu         - 14 kieltä

Rastaalan koulu               - 30 kieltä

Viherkallion koulu             - 19 kieltä

Lagstads skola                 - 20 kieltä

Karhusuon koulu              - 11 kieltä

 

Kirjapalkinnot arvottiin ja toimitetaan voittajille, jotka ovat Lagstads skola, Leppävaaran ja Niittykummun koulut.

 

Kiitos kaikille osallistuneille kouluille ja ennen kaikkia oppilaille!

 

VANTAAN VANVARY RY TÄYTTÄÄ 10 VUOTTA

Vantaan alueellinen vanhempainyhdistys Vanvary ry täyttää 10 vuotta. Yhdistyksen toiminta on vireää ja se on kunnostautunut mm. homekoulujen ongelmien esiin nostajana ja päiväkotien vanhempainyhdistystoiminnan innostajana. Joitakin vuosia sitten Vantaan koulujen johtokunnat lakkautettiin, ja yhdistys teki mittavan työn kun jokaiseen vantaalaiseen kouluun saatiin perustettua vanhempainyhdistys.

 

Vanvary ry tekee vireää yhteistyötä eri suuntiin mm. KoKoEspoon ja Helsingin Helvaryn kanssa, sekä toimii aktiivisesti valtakunnallisessa Vanhempainliitossa.

 

KoKoEspoo ry onnittelee lämpimästi 10 vuotiasta sisaryhdistystä!

 

www.vanvary.fi/

 

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ 26.9.2014

Valtakunnallista Kodin ja koulun päivää vietetään jälleen kouluissa kautta maan, jokainen koulu omalla tavallaan. Vinkkejä päivän viettoon löytyy: www.kodinjakoulunpaiva.fi

 

KoKoEspoo ry:ltä on yhdessä Vantaan Vanvaryn sekä Helsingin Helvaryn ja Pääkaupunkiseudun OAJ:n kanssa luvassa yllätys, joka julistetaan Kodin ja koulun päivänä 26.9.

 

 

KOULURAUHA JULISTETTIIN TAMPEREELLA KOIVISTON KOULUSSA

Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2014–2015 julistetettiin Tampereella 21.8.2014. Tänä vuonna teemaksi oli valittu ystävyys ja sen vaaliminen. Tavoitteena on, että koulussa mietittäisiin, miten monissa yhteyksissä oppilaiden hyvinvointiin keskeisesti liittyviä kaverisuhteita voisi koulussa käsitellä.

 

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja jokainen oppilas voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen. Oppimista tukeva, turvallinen ja toimiva koulu vaatii aktiivista työtä ympäri lukuvuoden.

 

www.koulurauha.fi/

 

 

JäSENTIEDOTE KESÄKUU 2014

 

KOKOESPOO VAIKUTTAA

 

Suvaitsevaisuustoiminta

 

KoKoEspoon ja Espoon kaupungin sivistystoimen yhdessä käynnistämä suvaitsevaisuustoiminta etenee. Toiminnan suojelijoina ja keulakuvina ovat suvaitsevaisuuskummit, joiksi ovat lu-pautuneet mm. kansanedustaja Sanna Lauslahti ja sivistystoimenjohtaja Sampo Suihko sekä muita espoolaisia vaikuttajia.

 

Toiminnan kohteena ovat kaikki lapset ja nuoret, lahjakkaat ja lahjattomat, kiusaajat ja kiusa-tut, vammaiset ja vammattomat, muualta tulleet ja täällä syntyneet – siis ihan tavalliset lapset. Kodeille ja perheille on luvassa omaa toimintaa ja tietoa esimerkiksi siitä, miten koti voi vähällä vaivalla vaikuttaa hyvään ilmapiirin omassa kouluyhteisössä.

 

Suvaitsevaisuustoiminnan käynnistää Espoon Dipolissa 23.9.2014 järjestettävä Kaikki –ihan kaikki tapahtuma, johon on kutsuttu koulujen ja lukioiden rehtorit, opettajia, oppilaskunta-aktiivit, virkamiehiä, vanhempainyhdistysaktiiveja sekä suvaitsevaisuuskummit, yhteensä noin 600 henkeä.

 

Pääkaupunkiseudun yhteistyö

 

KoKoEspoo tapasi pääkaupunkiseudun alueyhdistysten Vantaan Vanvaryn sekä Helsingin Hel-varyn edustajia ja opettajayhdistyksiä 26.5. Tilaisuudessa käytiin läpi mm. pääkaupunkiseudun koulujen määrärahatilannetta ja kodin ja koulun yhteistyökäytäntöjä. Uusi tapaaminen samalla kokoonpanolla järjestetään syyskuussa.

 

LAPSIASIAINVALTUUTETTU PUUTTUI SEKSUAALISEEN VÄKIVALTAAN

 

Tuore lasiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii, että kiusaaminen, seksuaalinen väkivalta on kitkettävä pois lasten nuorten parista. Vuoden 2013 Kouluterveyskyselyn mukaan kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista tytöistä peräti 20 prosenttia, lukiotytöistä 23 sekä ammattiin opiske-levista tytöistä 33 prosenttia ilmoitti joutuneensa seksuaalisen väkivallan kohteeksi joskus tai toistuvasti. KoKoEspoo pitää aloitetta tärkeänä ja suosittelee asian esille ottamista ainakin ylä-kouluissa ja toisella asteella. Lue lisää:

http://blogi.lapsiasia.fi/2014/05/kiusaaminen-seksuaalinen-vakivalta.html

 

OLETKO MURRROSIKÄISEN VANHEMPI?

 

Väestöliiton Urpot.fi sivusto on tarkoitettu kaikille teini-ikäisten vanhemmille. Sivuilta löydät vinkkejä, apua, vertaistukea ja linkkejä murrosikäisten kanssa toimimiseen.

http://www.urpot.fi/

 

VANHEMPAINLIITON ALUEYHDISTYSPÄIVÄT 2014

 

Vanhempainliiton alueyhdistyksille tarkoitettu Kesäpäivä 2014 keräsi alueyhdistysaktiivit Kor-keasaareen. Sää suosi ja mukana oli osallistujia eri puolilta Suomea. Tilaisuudessa kuultiin mm. että liiton jäsenmäärä on kasvussa, jäseniä on n. 1400 ja alueyhdistyksiä 20.

 

Valtakunnallisella tasolla kuultiin OPS –opetussuunnitelmatyöstä, johon KoKoEspookin on ollut vaikuttamassa. Uusi OPS valmistuu vuoden 2014 loppuun mennessä. Uutta tuo myös uusi op-pilas-ja opiskelijahuoltolaki joka astuu voimaan 1.8.2014. Siinä painotetaan yhteisöllistä opis-kelijahuoltoa ja monialaista yhteistyötä. Psykologi- ja kuraattoripalvelut paranevat ja laajenevat myös toiselle aseteelle. Esittelemme lakia tarkemmin syksyllä.

 

Vanhempainliitto on teettänyt vanhemmille kyselyn kouluviihtyvyydestä. Kyselyn perusteella suomalaisten koululaisten viihtyvyydessä on parantamisen varaa. Kyselyn tuloksia voi tiedustella Vanhempainliitosta www.vanhempainliitto.fi jos haluaa hyödyntää sitä omassa koulussa. Kannattaa tutustua myös Oulun Valosa- hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää 7-13 vuotiaiden lasten osallisuutta ja kouluviihtyvyyttä. http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/osallisuus/valosa

 

Kesäpäivässä esiteltiin myös Vanhempainliiton alueyhdistysakatemian toimintaa. Akatemia on alueyhdistystoimijoille suunnattu koulutus, jossa voi hankkia lisää osaamista vaikuttamisessa ja yhdistystoiminnassa. Lue lisää:http://www.vanhempainliitto.fi/filebank/1684-aa_2013-2014.pdf

 

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ 26.9.2014

 

Vuosittaista Kodin ja Koulun Päivää vietetään 26.9.2014. Kodin ja Koulun Päivässä tärkeintä on vahvistaa kodin ja koulun yhteistyötä ja aikuisten läsnäolon merkitystä lapsen arjessa ja elämässä. Lisää tietoa ja ilmoittautuminen Vanhempainliiton sivuilta www.kodinjakoulunpaiva.fi

 

KoKoEspoon hallitus toivottaa kaikille hyvää kesää. Seuraava jäsentiedote ilmestyy elokuussa.

 

 

 

 

Copyright - Your Business name

Press Room

Contact Us