KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE SYYSKUU 2017

 

 

ILMOITTAUDU 28.9. JÄSENILTAAN, MUKANA TEATTERI STELLA POLARIS

 
KokoEspoon jäsenilta ja KIK-tapahtuma järjestetään Karhusaaren taidekeskuksessa Länsiväylän kupeessa torstaina 28.9.2017 klo 17.30- 20.15.
 
Illan vieraana on Kaikki Ihan Kaikki-mallin taustallakin vaikuttava improvisaatioteatteri Stella Polaris. Työpajoissa pureskellaan KIK-mallia sekä uusien että vanhojen käyttäjien tarpeisiin.
Tilaisuudessa tarjotaan osallistujille ruokaisa salaatti.
 
Olemme varanneet jokaiselle jäsenyhdistykselle alustavasti kaksi paikkaa, ilmoittaudu pian ja vahvista paikkasi!
Lämpimästi tervetuloa!
 
 
 

TERVEISET VANHEMPAINLIITON ALUEYHDISTYSTEN KESÄPÄIVILTÄ

 
Alueyhdistykset kokoontuivat elokuussa Nuuksiossa jakamaan hyviä käytänteitä ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista.
 
Esiin nousivat mm. vanhempainyhdistysten vakuutusasioiden päivitys ja uusi OPS.
 

 

 

VANHEMPAINYHDISTYKSEN VAKUUTUKSET AJAN TASALLE

 
Silloin kun vanhempainyhdistykset tai vanhemmat järjestävät tapahtumia heidän tulee itse huolehtia ja varmistaa, että vakuutukset ovat voimassa. Koulujen vakuutukset kattavat yleensä vain koulujen itsensä järjestämät tapahtumat, jotka on merkitty koulujen vuosikelloon.
 
 
 

LIIKENNETURVALLISUUSVIIKKO 11. - 17.9.2017

Valtakunnallista koulujen liikenneturvallisuusviikkoa vietetään 11.-15.9. teemalla koulumatkan turvallisuus.
 
Liikenneturvan sivuille on koottu asiantuntijoiden ja opettajien yhdessä laatimia monialaisia tehtäviä ja toteutusvinkkejä koko vuodeksi.
 
 
 

SEURAA FACEBOOK-SIVUJAMME

 
Pyrimme palvelemaan entistä paremmin jäsenyhdistyksiämme ja keskitämme viestintää kotisivuillemme sekä Facebook-sivuille.
Seuraa KokoEspoota Facebookissa niin pysyt ajan tasalla Espoon opetuksen ja varhaiskasvatuksen tuoreimmista kuulumisista!
 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE TOUKOKUU 2017

 

 

VARAA JO SYKSYN ALKUUN KIK-KOULUTUS!


Kevään kynnyksellä on hyvä hetki miettiä jo hieman miten seuraava lukukausi startataan! RAY:n tukema Kaikki Ihan Kaikki -toimintamalli on hyvä lisä vanhempaintoimintaan. KiK-toimintamalli tukee opettajien ja vanhempien kasvatuskumppanuutta ja antaa eväitä avoimeen keskusteluun.

 

 

 

UUSI OPS JA UUSI VANHEMPAINTOIMINTA

 

Uusi opetussuunnitelma herättää keskustelua. Uudessa opetussuunnitelmassa oppilaan ja myös huoltajien rooli korostuu.
- Huoltajien ja yhteistyökumppaneiden yhteistyö luo sitoutumista yhteiseen opetus- ja kasvatustyöhön nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Espoon kaupungin sivuilla opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen

 

Alakoulussa OPS on otettu jo syksyllä 2016 käyttöön. Vuoden 2017 aikana uutta OPS:ia on portaittain otettu käyttöön kaikilla luokka-asteilla. Seuraavan syyslukukauden alkaessa päiväkodit, yläkoulut ja lukiot ottavat nyt kaikille oppilaille käyttöön OPS:in.

 

 

LISÄTIETOJA:

Lue lisää Espoon kaupungin sivuilta»

Tutustu myös (Lappeenrannan kaupungin mainio opas)»KIKY POISTI LAUANTAIKOULUT - MITEN JATKAA?

 

Lauantain koulupäivät ovat tarjonneet mahdollisuuden kodin ja koulun yhteistyön vaalimiseen. Hallituksen kilpailukykysopimuksen (Kiky-sopimus) osana lauantaille aiemmin ajoitetut koulupäivät vähenevät.

 

Espoon kaupunginvaltuusto teki päätöksen että vuonna 2018 yksi lauantaikoulupäivä sallitaan. Nyt haasteena on löytää uusia muotoja kodin ja koulun yhteistyön tukemiseen.
 
Vanhempainliitto on kerännyt uuteen julkaisuunsa vinkkejä vanhempaintoimintaan.Parhaat ideat syntyvät oman koulun ja päiväkodin vanhempien tarpeista, mutta listalta löytyy 101 hyvää inspiraation lähdettä.

 

 

LISÄTIETOJA:

Espoon kaupungin perusopetuksen aikataulut 2018»

Vanhempainliiton 101 vinkkiä vanhempaintoimintaan»

 

 

 

SAVE THE DATE! SYKSYN KIK-TAPAHTUMA 28.9.2017

 

Syksyn Kaikki Ihan Kaikki- tapahtuma oli viime vuonna niin suosittu, että varasimme nyt isomman tilan! Asiantuntijaluennon lisäksi luvassa on vanhempainyhdistystoiminnan tuoreimpia kuulumisia. Nähdään syyskuussa!

 

Ilmoittautuminen avautuu kesäkuun lopussa kotisivuillamme. Ilmoitamme jäsenyhdistyksille ilmoittautumisen avautumisesta sähköpostitse.

 


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE TAMMIKUU 2017

 

 

 

KAIKKI – IHAN KAIKKI KOULUTUKSIA VANHEMPAINYHDISTYKSILLE

 

Onko toiveena entistäkin parempi vaikuttavuus ja ilmapiiri kodin ja koulun yhteistyöhön? Kaikki ihan kaikki (KIKI) – toimintamalli on tarkoitettu juuri tähän.

 

Malli antaa välineitä toimivaan vuorovaikutukseen, kehittämiseen ja uudistumiseen.

Tilaa esittely esimerkiksi seuraavaan vanhempainyhdistyksen kokoukseen osoitteesta info@kokoespoo.fi

 

Tutustu hankkeeseen >

 

 

UUSI VANHEMPAINTOIMINTA JA UUSI OPS - KOKO ESPOON VUOSIKOKOUS

 

Uusia ideoita vanhempaintoimintaan? Nyt niitä on tarjolla. Tule kuuntelemaan emeritusrexi Martti Hellstömin puheenvuoro aiheesta Uusi OPS ja uusi kodin ja koulun yhteistyö 29.3.2017 klo 18, Viherkallion koululla.

 

Laita päivä jo kalenteriin. Samassa yhdessä järjestetään KokoEspoo ry:n vuosikokous.

Tervetuloa!

 

VANHEMPAINLIITON KOTIMENTORI -TOIMINTA

 

Kotimentori-ohjelman ideana on jakaa mentoreiden välityksellä tärkeää tietoa mm. esiopetukseen, kouluvalmiuksiin ja kahdessa kulttuurissa elämiseen liittyen. On tärkeää, että asiat tulevat vanhemmille tutuiksi. Kodin tuki lapsen kehitykselle sekä esiopetusvuonna että myöhemmin koululaisena on ensiarvoisen tärkeää.

 

Vanhempainliiton Kotimentori-ohjelmaa pilotoidaan Espoossa. Espoon Suvelan alueella on käynnissä maahanmuuttajataustaisiin perheisiin keskittyvä Kotimentori-ohjelma. Myös KoKoEspoo on ohjelmassa mukana ohjausryhmäedustuksellaan. Ohjausryhmässä ovat mukana Virpi Hänninen ja Annette Elfving.

 

Kotimentori-ohjelma alkoi noin vuosi sitten Kirstin ja Suvelan päiväkotien esiopetusryhmissä aloittavien lasten kieliryhmien kartoittamisella. Seuraava askel oli löytää valituista kieliryhmistä mentorit, joilla on oman äidinkielen lisäksi hyvä suomenkielentaito sekä tietämystä suomalaisesta yhteiskunnasta, erityisesti varhaiskasvatus- ja koulutusjärjestelmästä.

 

Löysimme loppukeväästä todella hyvät mentorit. Jokaiselle mentorille löydettiin 2-3 mentoroitavaa, nk. aktoriperhettä. Tähänastiset kokemukset Kotimentorista ovat olleet innostuneita ja tulokset lupaavia.

 

Lisätietoja: Suomen vanhempainliitto Merja Korhonen, varhaiskasvatuksen asiantuntija, puh 044 341 4064

 

MUISTA MYÖS TÄHTITAKOMO 2017 -KILPAILU

 

Onko sinun lapsesi aivan erityisen loistavassa koulussa tai päiväkodissa?

TÄHTITAKOMO 2017 – kilpailussa palkitaan yhteistyön ja yhteisöllisyyden tähti.

 

Kilpailuun voi osallistua jokainen pääkaupunkiseudun koulu, oppilaitos ja päiväkoti.

Vapaamuotoinen hakemus jätetään 17.2.2017 mennessä osoitteeseen: https://www.vanvary.fi/tahtitakomo-2017/

 

Lisätietoja kilpailusta>

 

 

OMNIA JÄRJESTÄÄ KURSSEJA VANHEMMILLE

 

 

Espoolainen Omnia koulutus on mukana tukemassa kodin ja koulun yhteistyötä tarjoamalla kasvatukseen ja uuteen OPSiin liittyviä kursseja. Tarjolla on mm. tutkittua tietoa oppimisvaikeuksista, tunnetaidoista ja ADHD:sta kasvatustieteen tohtorin, Erja Sandbergin, johdolla tai lapsen ja nuoren käyttäytymisestä sosiaalipsykologi Janne Viljamaan luennolla.

 

Käytäntöön tukea antaa kurssi Lapsen ja nuoren mielenterveyden tukeminen opettajanaan TtM Pihla Markkanen ja toiminnallisilla uuteen OPSiin johdattavilla luennoilla harjoitellaan ilmiöitä, robotiikkaa ja koodausta FM Elise Nyyssösen kanssa.

 

Ilmoittautua voi heti osoitteessa http://www.ilmonet.fi.


 

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE LOKAKUU 2016

 

 

 

KAIKKI –  IHAN KAIKKI HANKKEEN KICK OFF 27.9.2016

 

Soukan Klobbenilla järjestettyyn Kaikki Ihan Kaikki (KIK) hankkeen lähtölaukkaukseen osallistui yli 40 espoolaista vanhempainyhdistyksen jäsentä. Illan aikana esiteltiin KIK hanke, jossa on kyse kiusaamisen, syrjinnän ja suvaitsemattomuuden lopettamisesta.
Mottona on – kiusaaminen loppuu, kun sivustaseuraaminen loppuu.

 

Tilaisuus loi mahdollisuuden verkostoitua, jutella muiden vanhempainyhdistysten kanssa, vaihtaa kuulumisia ja hyviä käytänteitä. Illan pääpuhujana oli psykiatrian erikoislääkäri
Ben Furman aiheenaan ”Luova tapa auttaa lapsia voittamaan ongelmia ja hankaluuksia”. Benin luento, kuten KIK-hanke, perustui ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan ongelmien ratkaisemiseksi.

 

Ilta oli erittäin onnistunut ja useat osallistujat toivoivat samanlaisia tilaisuuksia jatkossa.
Tämän KokoEspoo pyrkiikin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

 

KokoEspoo on työstänyt ilmaisen käsikirjan aiheesta joka on ladattavissa osoitteesta;
http://www.kokoespoo.fi/kaikki-ihan-kaikki.html

 

Voit myös tilata / pyytää kokoespoolaisen esittelemään hanketta seuraavaan vanhempainyhdistyksen kokoukseen, sillä KIK-toimintamalli toteutuu kun kaikki oppilaat, opettajat edistävät suvaitsevaisuutta, ehkäisevät syrjäytymistä ja kiusaamista.

 

 

SUOMEN VANHEMPAINLIITTO RY:N LIITTOKOKOUS

lauantaina 19.11.2016 klo 9.00 alkaen.

 

Kokous järjestetään Tiedekeskus Heurekassa, osoitteessa Kuninkaalantie 7, 01300 VANTAA

 

Nyt etsitään uutta puheenjohtajaa ja jäseniä Vanhempainliiton johtokuntaan!

 

Suomen Vanhempainliiton johtokuntaan on ehdolla peräti kaksi espoolaista ehdokasta: KoKoEspoo ry:n hallituksen jäsen  ja Juvanpuiston vanhempainyhdistyksen edustaja
Sari Kauppinen-Hankaa, sekä Etelä-Tapiolan lukion vanhempainyhdistyksen Nina Rudanko.
Sari on ehdolla johtokunnan varsinaiseksi jäseneksi ja Ninan varajäseneksi.

 

Voit ladata oheisen linkin kautta valtakirjan ja valtuuttaa KoKoEspoon äänestämään puolestasi, mikäli oma yhdistyksesi ei pääse liittokokoukseen edustamaan.

http://www.vanhempainliitto.fi/ylanavigointi/tietoa_liitosta/kohti_liittokokousta_2016

 

 

LAPSI- JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMA – LAPE

Kohti lapsi- ja perhelähtöisiä palveluita

 

Kyseessä on Sosiaali- ja terveysministeriön vetämä hanke.
Tämä on yksi Juha Sipilän hallituksen 26 kärkihankkeesta.

 

  • Muutosta tehdään  
    - kohti lapsi- ja perhelähtöisiä palveluita sekä  
    - lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa toimintakulttuuria

 

  • Tavoitteena on lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin sekä heidän omien
    voimavarojensa vahvistaminen. Tärkeä lähtökohta on lisätä lasten,
    nuorten ja perheiden osallistumista palveluidensa suunnitteluun.

 

KokoEspoolla oli kunnia nimetä edustaja Virpi Hänninen kyseiseen hankkeeseen.

 

Lisää aiheesta STM:n sivuilta http://stm.fi/lapsi-ja-perhepalvelut/materiaalit

 

 

TÄHTITAKOMO 2017 -KILPAILU ENT. TÄHTIKOULU 2017

 

TÄHTITAKOMO 2017 – kilpailussa palkitaan yhteistyön ja yhteisöllisyyden tähti.
Kilpailu aukeaa 1.9.2016 ja siihen voi osallistua jokainen pääkaupunkiseudun koulu,
oppilaitos ja päiväkoti.

 

Vapaamuotoinen hakemus jätetään 17.2.2017 mennessä liitetiedostona
myöhemmin ilmoitettavaan verkko-osoitteeseen.

 

 

 

KOKOESPOO TOIVOO KAIKILLE RENTOUTTAVAA JA VÄRIKÄSTÄ SYYSLOMAA!

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE ELOKUU 2016

 

Haluatko sinäkin onnellisemman koulun,
jossa KAIKKI – IHAN KAIKKI -kuuluvat joukkoon? 

KIK – kaikki ihan kaikki – toimintamalli on KoKoEspoo ry:n vapaaehtoisvoimin toteutettu ja asiantuntijoiden, mm. Ben Furmanin, kanssa suunniteltu. KIK – materiaalit löytyvät verkkosivultamme, käy tutustumassa: klikkaa KIK -logosta sivullemme!

 

 

Tulemme mielellämme esittelemään
KIK – toimintamallia ja materiaaleja:
tilaa ilmainen esittely täältä!

 

 

KUTSUTILAISUUS SYYSKUUSSA, VIERAANA BEN FURMAN

Jäsenyhdistyksille on lähetetty postitse kutsu 27.9 klo 18 järjestettävään tilaisuuteen,
jonne Ben Furman tulee kertomaan ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta, joka on myös
KIK -toiminnan takana. Ben esittelee myös uuden, ilmaisen, puhelimeen ladattavan
Muksuoppi Apin.

 

Tilaisuuteen kutsutaan kaksi edustajaa / yhdistys. Mikäli yhdistyksenne kutsua ei kuulua, ole yhteydessä info@kokoespoo.fi. Emme löytäneet aivan kaikkien yhdistysten yhteyshenkilöiden postiosoitteita ja niinpä joku on voinut jäädä ilman kutsua.

 

Varaa aika kalenteristasi!

 

AJANKOHTAISTA

 

Vanhempainliitto on avannut yhteistyössä Kuntaliiton ja OAJ:n kanssa
verkkosivun www.enkiusaa.fi

 

OPS 2016 puhuttaa ja mietityttää! Mikä muuttuu, mikä on uutta? Mitä vanhemman tarvitsee tietää? Tutustu Lappeenrannan kaupungin kokoamaan helppolukuiseen OPS 2016 pakettiin klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

 

 

Lisää tietoa OPS 2016 koskien Espoon kaupungin sivuilta: http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Perusopetus/Opetuksen_kehittaminen/Opetussuunnitelmat/

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE TOUKOKUU 2016

 

TUNNETKO KAIKKI IHAN KAIKKI ELI KIK -TOIMINNAN? 

Toteutimme yhdessä huippuasiantuntijoiden kanssa KIK-materiaalit, joiden avulla voit omassa koulussasi aloittaa muutoksen kohti koulua, jossa KAIKKI IHAN KAIKKI voivat paremmin!

Tämän tiedotteen liitteenä on KIK-toiminnasta kertova esite, ja verkkosivullamme vielä
paljon lisää tietoa! Klikkaa KIK-logosta sivulle!

 

Tulemme mielellämme esittelemään
toimintaa ja materiaaleja – ota yhteyttä!

 

KUTSUTILAISUUS SYYSKUUSSA, VIERAANA BEN FURMAN

Ensi syksynä 27.9 klo 18 järjestämme vanhempainyhdistyksille kutsutilaisuuden, jonne
Ben Furman tulee kertomaan ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta, joka on KIK -toiminnan takana. Ben esittelee myös uuden, ilmaisen, puhelimeen ladattavan Muksuoppi Apin!

Varaa jo nyt aika kalenterista, tilaisuuteen kutsutaan kaksi edustajaa per jäsenyhdistys!

 

 

KYKY -PROJEKTI

Espoon kaupunki pyrkii olemaan edelläkävijä yritysten ja koulujen välisessä yhteistyössä,
ja siksi opetustoimi on käynnistänyt ns. KYKY- projektin (KYKY = koulujen ja yritysten yhteiskehittäminen). Projektin tarkoituksena on luoda toimintamalli ja pelisäännöt koulujen ja yritysten yhteistyölle sekä selkeyttää yhteistyötä mm. valmiiden sopimusmallien muodossa. Sari Kauppinen-Hankaa osallistui KoKoEspoon edustajana huhtikuun lopussa työpajaan, jossa luotiin uutta toimintamallia.

 

 

KOTIMENTOROINTI

Kotimentorin tavoitteena on auttaa maahanmuuttajataustaisia vanhempia lastensa esiopetuksen ja koulunkäynnin tukemisessa. Suomen Vanhempainliitto aloittaa
Kotimentorointi – hankkeen toteuttamisen toukokuussa. Annette Elfving ja
Virpi Hänninen edustavat KoKoEspoota hankkeessa.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE MAALISKUU 2016  KUULUMISIA VUOSIKOKOUKSESTA Vuosikokouksessa 9.3.2016 valittiin uusi hallitus vuodelle 2016.
KIK toiminta toi monia uusia aktiiveja, ja niinpä meillä onkin ilo ilmoittaa,
että uuteen hallitukseen valittiin peräti kolme uutta jäsentä:
  Riikka Mäki-Ontto, Viherkallion Koti ja Koulu -yhdistys ry Marjut Rinne, Vanttilan koulu Sari Kauppinen-Hankaa, Juvanpuiston koulun vanhempainyhdistys ry   Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Susanna Lehti
ja varapuheenjohtajana Leena Kiuru.
Uuden hallituksen kokoonpanon näet täältä
 KIK TOIMINTA VUONNA 2016 Kuluvana vuonna jäsenyhdistyksille tarjotaan koulutusta ja tukea
KIK toiminnan käynnistämiseen kouluissa materiaalien pohjalta.
KIK vanhempainiltojen vetäjiksi koulutetaan Marjut Rinne ja
Riikka Mäki-Ontto.
 KIK toimintaa on esitelty Majvikissa Espoon kaupungin OPS-tilaisuuksissa yhteensä
360 espoolaiselle opettajalla ja rehtorille, ja se sai hyvä vastaanoton. Tulemme edelleen kouluttamaan kouluja ja rehtoreita tilaisuuksissa, joiden aiheena on kodin ja koulun
yhteistyö uudessa OPS:ssa ja KIK -toimintamalli.
 KOTIMENTORI -OHJELMA KoKoEspoo ry on nimennyt edustajansa osallistumaan asiantuntijana Suomen Vanhempainliiton valtakunnallisessa Kotimentori -ohjelmassa Kotimentori -ohjelmassa. Kotimentorin tavoitteena on auttaa maahanmuuttajataustaisia vanhempia lastensa esiopetuksen ja koulunkäynnin tukemisessa.  VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA Muista päivittää yhdistyksesi yhteystiedot Vanhempainliittoon osoitteessa:
 http://www.vanhempainliitto.fi/ylanavigointi/jasenyhdistykset/muuttuneet_yhteystiedot
 Käytä hyväksesi jäsenyyden tarjoamia etuja: Jäsenkirje ja Uutiskirje http://www.vanhempainliitto.fi/uutiskirje/vanhempainliitto/tilaa Aineistopankki http://www.vanhempainliitto.fi/ylanavigointi/aineistopankki Yhdistysavain, jolla voi luoda kotisivut http://www.yhdistysavain.fi/liitot/vanhempainliitto/ Jäsenyhdistyksille maksuttomat OK-opintokeskuksen koulutukset:
http://ok-opintokeskus.fi/koulutus
Alustajat vanhempainiltaan http://www.luennoitsija.fi/ Välineitä ja ideoita kodin ja koulun yhteistyön toteuttamiseen http://vanhempainilta.fi/  SEURAAVA HALLITUKSEN KOKOUS KoKoEspoo ry:n hallituksen seuraava kokous on torstaina 28.4.2016 klo 18, paikka vahvistetaan myöhemmin. Kokouksemme ovat avoimia ja olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaamme!    KOKOESPOO RY:N TAVOITAT TÄÄLTÄ Sähköposti info@kokoespoo.fi Twitter@kokoespoo Kotisivut www.kokoespoo.fi KIK Kaikki ihan kaikki toiminta www.ihankaikki.fi  Tervetuloa keskustelemaan koulusta ja kasvatuksesta Facebook -ryhmään!
https://www.facebook.com/groups/166373860923/
     ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––  KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE TAMMIKUU 2016  KAIKKI IHAN KAIKKI ELI KIK-TOIMINTA  KAIKKI IHAN KAIKKI -toiminnassa on ollut työntäyteinen loppusyksy ja talvi, kun olemme laatineet materiaalia, jolla KIK - kaikki ihan kaikki - toiminnan voi aloittaa koulussa. Saimme innoitusta ja tukea työhön mm. psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin ja opetusneuvos
Martti Hellströmin viisaista ajatuksista. Kiitos kaikille työhön osallistuneille!
  Materiaalit ovat KIK verkkosivulla http://www.kokoespoo.fi/kaikki-ihan-kaikki.html   Materiaalipakettiin, jonka avulla kuka tahansa voi käynnistää KIK -toiminnan omassa koulussaan, sisältyy mm. Käsikirja Kaikki ihan kaikki -vanhempainiltojen vetäjälle sekä diasarjat ”Ensimmäinen KIK-vanhempainilta” ja ”Toinen KIK-vanhempainilta”.   Lisäksi olemme avanneet KoKoEspoolle Youtube -kanavan, jossa on julkaistu Ben Furmanin videoklipit vanhempainilloissa käytettäviksi: https://www.youtube.com/channel/UC3E_l9ZpttTNF1mVXOdYgAg   Materiaalipaketti sisältää lisäksi ”Lasten videot” jotka esittävät kiusaamistilanteita ja niiden ratkaisuja lasten maailmasta. Videoklipit tilataan osoitteesta Info@kokoespoo.fi   VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA   Kouluverkkopäätös on yksi merkittävimmistä lasten ja perheiden arkeen vaikuttavista kuntapäätöksistä ja vanhempia ja oppilaita on kuultava sitä tehtäessä, linjaa Vanhempainliitto tiedotteessaan.   Tutustu Vanhempainliiton toimintaan ja tiedotteisiin: http://www.vanhempainliitto.fi   SEURAAVA HALLITUKSEN KOKOUS   KoKoEspoo ry:n hallituksen seuraava kokous on vuosikokous 9.3. 2016 klo 18.30 Viherkallion koulussa, Kievarinraitti 1–3. Kokouksemme ovat avoimia ja olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaamme osallistumalla. Soita sisäänpääsy kun olet alaovella 0500 445277 (Leena) 050 5755961 (Susanna)   KOKOESPOO RY:N TAVOITAT TÄÄLTÄ Sähköposti info@kokoespoo.fi Twitter@kokoespoo Kotisivut www.kokoespoo.fi KIK Kaikki ihan kaikki toiminta www.ihankaikki.fi   Tervetuloa keskustelemaan koulusta ja kasvatuksesta Facebook -ryhmään!  https://www.facebook.com/groups/166373860923/  

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE MARRASKUU 2015

 

KAIKKI IHAN KAIKKI ELI KIK-TOIMINTA

KIK toiminnassa tapahtui paljon alkusyksyn aikana ja haluamme kiittää
kaikkia toimintaan osallistuneita!

 

Ben Furman kävi puhumassa elokuun viimeisenä lauantaina 29.8 aiheesta Onnellisen koulun salaisuus ja opetti meille vanhemmille vuorovaikutustaitoja. Tilaisuus oli yleisömenestys ja moni koki saamamme palautteen mukaan oivalluksia luennon ansiosta.

Syyskuun viimeisenä päivänä keskiviikkona 30.9 lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoi meille, miten kiusaamiseen voi vaikuttaa. Samassa vanhempaintapaamisessa saimme nauttia tällä erää viimeisen kerran improvisaatioteatteri Stella Polariksen osallistavasta ja herättävästä koulutuksesta.

 

Kiitokset Ben Furmanille, Tuomas Kurttilalle ja Stella Polarikselle
kaikesta viisaudesta, jota jaoitte!

 

Erityiskiitokset Aarnivalkean koulun oppilaille ja opettajalleen Saija Hietalalle upeista kiusaamisen vastaisista videoista!

 

Onnistuneet vanhempaintapaamiset toivat meille uusia aktiiveja, joiden kanssa työstimme vanhempainyhdistyksille tarkoitettua KIK-työkalupakettia kahdessa työpajassa 9. ja 23. syyskuuta. Tervetuloa lämpimästi uusille aktiiveille ja kiitokset osaamisestanne ja työpanoksestanne, joka on toiminnallemme niin tärkeää!

 

Ensi vuonna tulemme jalkauttamaan KIK-toimintaa espoolaisissa vanhempainyhdistyksissä. Lisätietoa ensi vuoden alkupuolella!

 

KoKoEspoo ry oli vahvasti mukana ottamassa kantaa espoolaisiin koulusäästöihin.
Tutustu kannanottoomme: http://www.kokoespoo.fi/ajankohtaista.html

 

Tutustu Vanhempainliiton toimintaan ja tiedotteisiin: http://www.vanhempainliitto.fi

 

 

SEURAAVA HALLITUKSEN KOKOUS

 

KoKoEspoo ry:n hallituksen seuraava kokous on 13.01.2016 klo 18–20 Viherkallion koulussa, Kievarinraitti 1–3. Kokouksemme ovat avoimia ja olet lämpimästi

tervetullut tutustumaan toimintaamme osallistumalla.

Soita sisäänpääsy kun olet alaovella

0500 445277 (Leena) 050 5755961 (Susanna)

 

KOKOESPOO RY:N TAVOITAT TÄÄLTÄ

Sähköposti info@kokoespoo.fi    Twitter @kokoespoo

Kotisivut www.kokoespoo.fi          KIK Kaikki ihan kaikki toiminta www.ihankaikki.fi

 

Tervetuloa keskustelemaan koulusta ja kasvatuksesta Facebook -ryhmään

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

VUOSIKOKOUS 2015

 

Suunnitelmat tulevalle toimintakaudelle Kaikki ihan Kaikki -projektin parissa ovat myötätuulessa ja täynnä innostavia tapahtumia.

 

Vuosikokouksen alussa vieraili Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes, joka kertoi meille Vanhempainliiton valtakunnallisesta työstä. Keskustelu oli kovin mielenkiintoinen.

Lisää vanhemmuudesta ja kasvatuskumppanuudesta mm. www.vanhempainliitto.fi/showroom ja perheestä ja työstä mm. www.vaestoliitto.fi/perhe-ja-tyo/

 

Mielenkiintoinen aihe, kun ajattelee uutta OPS:ia, jossa vanhempia koitetaan osallistaa lapsen koulunkäyntiin aikaisempaa enemmän.

 

Vuosikokouksessa valittiin KoKoEspoolle uusi hallitus.

Varsinaiset jäsenet:

Susanna Lehti, puheenjohtaja

Ari Backman

Annette Elfving

Soile Hänninen

Virpi Hänninen

Leena Kiuru

Marianne Nikander

Tuula Purhonen

 

Varajäsenet:

Annika Ojaniemi

Hanna Rajala

 

SEURAAVA KOKOESPOON KOKOUS

Seuraava hallituksen kaikille avoin kokous on Viherkallion mediateekissa 15.4 klo.18. Tervetuloa!

 

KAIKKI IHAN KAIKKI  -ALUEELLISET VANHEMPAINILLAT

Kaikki ihan kaikki -alueellisten vanhempaintapaamisten päivämäärät vuodelle 2015 on  vahvistettu – varaa kalenterista itsellesi sopiva aika nyt!

 

Porukasta ulkopuolelle jääminen ja kiusaaminen tuntuvat aina pahalta. Kaikki ihan kaikki-toiminnan tavoite on syrjivien asenteiden tunnistaminen ja muuttaminen. Järjestämme vuoden 2015 aikana viisi vanhempaintapaamista, joissa asiantuntijat antavat viisaita neuvoja, pääset osaksi innostavaa koulutusta ja tapaat muita samanmielisiä vanhempia, joiden kanssa ideoida ja keskustella.

 

Toukokuussa on kolme tapaamista, joissa puhujina mm. kansanedustaja Jani Toivonen, opetusneuvos Martti Hellström ja kasvatuspsykologian dosentti Niina Junttila.

Muksuopin kehittäjä, psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Ben Furman tarjoaa ratkaisukeskeisiä neuvoja elokuussa, ja syyskuun tapaamisessa puhujana on lapsiasianvaltuutettu Tuomas Kurttila. Osallistavasta koulutuksesta vastaa Stella Polaris.

Kahvitarjoilu!

 

Valitse itsellesi sopiva aika allaolevista päivämääristä:

ma 4.5 klo 18-20 Olarin koulu

ti 5.5 klo 18-20 Ruusutorpan koulu

ke 6.5 klo 18-20 Saunalahden koulu

la 29.8 klo 11-13 Vanttilan koulu

ke 30.9 klo 18-20 Etelä-Tapiolan lukio

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

JÄSENTIEDOTE HELMIKUU 2015

 

 

KUTSU KOKOESPOO RY:N VUOSIKOKOUKSEEN

 

Aika Ke 11.3.2015 klo 19

Paikka Viherkallion koulun Mediateekki, osoitteessa Kievarinraitti 1-3

Meitä kaikkia huolestuttaa koulukiusaaminen. Lähde mukaan Kaikki ihan kaikki - suvaitsevaisuustoimintaan ehkäisemään kiusaamista. Nyt on paikka auki sinulle, joka haluat tehdä ja toimia! Yhdessä onnistumme, tule tutustumaan, keskustelemaan ja ideoimaan!

 

Vuosikokouskutsu KLIKKAA  TÄSTÄ

 

Keväällä kiusaamisen vastainen työ jatkuu alueellisissa Kaikki ihan kaikki -vanhempainilloissa, joissa jatkamme ideointia ja keskustelua teemasta ja Stella Polaris -improvisaatioteatteri vetää innostavaa ohjelmaa. Varaa itsellesi sopiva ajankohta jo nyt kalenterista!

 

Kevään 2015 alueelliset Kaikki ihan kaikki -vanhempainillat:

 

ma 4.5. klo 18 - 20 Olarin koulu, Olarinniityntie 4

ti 5.5. klo 18 - 20 Ruusutorpan koulu, Leppävaarankatu 24

ke 6.5. klo 18 - 20 Saunalahden koulu, Brinkinmäentie 1

 

VIELÄ EHTIII OSALLISTUA TÄHTIKOULU 2015 – KILPAILUUN!

 

Tervetuloa osallistumaan TÄHTIKOULU 2015 -kilpailuun, jossa haetaan pääkaupunkiseudun parasta kodin ja koulun yhteistyötä. Voittajalle on luvassa 1.500 euroa käytettäväksi koulun yhteisölliseen toimintaan.

 

Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015. KLIKKAA TÄSTÄ

 

Kilpailun säännöt ja tarkempaa tietoa. KLIKKAA TÄSTÄ .

 

VANHEMPAINYHDISTYS, HAE PILKKOSET-STIPENDIÄ!

 

Pilkkoset-stipendi voidaan myöntää vanhempainyhdistykselle koko koulu- tai päiväkotiyhteisöä palvelevan hankkeen toteuttamiseen. Hankevalinnassa painotetaan kodin ja koulun/päiväkodin välisen yhteistyön edistämistä.

Ensimmäinen hakukierros alkaa 9.2.2015 ja päättyy 15.4.2015.

 

Hakulomake ja tarkemmat ohjeet: KLIKKAA TÄSTÄ

 

 

ESPOON OPETUSTOIMEN UUTISIA:

 

Luontoretkiä lapsiryhmille toukokuussa - varaukset alkavat 10.3.2015

Opas johdattaa lapsiryhmiä luontoretkelle Villa Elfvikin lähiluontoon arkipäivisin toukokuun ajan. Maksuttomat retket on suunniteltu 5-10 -vuotiaille lapsille. Ne sopivat päivähoito-, esikoulu- ja iltapäiväkerhoryhmille sekä peruskoulun 1.-4. -luokille.

 

Lisätietoja. KLIKKAA TÄSTÄ

 

 

KOKOESPOON HALLITUKSEN KOKOUKSET KEVÄT 2015 - TERVETULOA MUKAAN!

 

KoKoEspoon hallituksen kokoukset ovat avoimia, tervetuloa mukaan, jos haluat tutustua meihin ja toimintaan. Kokousajat keväälle ovat:

 

ke 15.4.2015

ke 6.5.2015

 

Kokouspaikkana on pääsääntöisesti Viherkallion koulu, osoitteessa Kievarinraitti 1 - 3. Jos tulet vierailulle hallituksen kokoukseen, soita varapuheenjohtaja Leena Kiurulle (puh 0500-445277), joka järjestää oven avauksen.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

JÄSENTIEDOTE TAMMIKUU 2015

 

TÄHTIKOULU 2015 - KILPAILUN HAKEMUKSET JÄTETTÄVÄ VIIMEISTÄÄN 28.2.2015  Onko kodin ja koulun yhteistyökoulussasi hauskaa ja toimivaa - haluaisitko auttaa levittämään hyviä käytäntöjä myös muille? Tervetuloa osallistumaan TÄHTIKOULU 2015 -kilpailuun, jossa haetaan pääkaupunkiseudun parasta kodin ja koulun yhteistyötä. Voittajalle on luvassa 1.500 euroa käytettäväksi koulun yhteisölliseen toimintaan. Kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen kouluille, lukioille ja toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla.  Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015 osoitteessa   https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1262146&chk=JAV4DKXE  Kilpailun säännöt ja tarkempaa tietoa: http://www.kokoespoo.fi/t%c3%a4htikoulu-2015.html  KOKOESPOON VUOSIKOKOUS JA HALLITUKSEN KOKOUKSET - TERVETULOA MUKAAN!  KoKoEspoon hallituksen kokoukset ovat avoimia, tervetuloa mukaan, jos haluat tutustua meihin ja toimintaan. Kokousajat keväälle ovat: ke 11.2.2015 klo 18Ke 19 11.3.2015 (vuosikokous) ke 15.4.2015ke 6.5.2015  Kokouspaikkana on pääsääntöisesti Viherkallion koulu, osoitteessa Kievarinraitti 1 - 3. Jos tulet vierailulle hallituksen kokoukseen, soita varapuheenjohtaja Leena Kiurulle (puh 0500-445277), joka järjestää oven avauksen.  TUTUSTU LUMA-PORTAALIIN  Luma-portaali on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetuksen kansallinen verkkoportaali. Sen kautta saa ajankohtaista tietoa mm. lasten ja nuorten klubeista, leireistä ym.  Lue lisää: http://www.luma.fi/   ESPOON OPETUSTOIMEN UUTISIA   Espoon perusopetuksessa ajankohtaista mm. ensimmäiselle luokalle ja yläkouluun ilmoittautuminen sekä painotettuun opetukseen hakeminen. Peruskoulun päättävien oppilaiden huoltajien tiedotustilaisuus järjestetään 13.1.2015 klo 17.30.   Lue lisää: http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Perusopetus  VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA  Elokuussa 2015 kaikki suomen lapset aloittavat esikoulun, sillä esiopetus muuttui velvoittavaksi. Lapsen on ennen oppivelvollisuuden alkamista osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lue lisää tästä ja muusta: http://www.vanhempainliitto.fi/uutiskirje/vanhempainliitto/lue/Kaikkien-lasten-opinpolku-alkaa-nyt-eskarista/154b75f92e9fe5/54b7a07d40288        

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

JÄSENTIEDOJOULUKUU 2014

 

 

 

VANHEMPAINLIITON LIITTOKOKOUS VALITSI VUODEN 2015 LUOTTAMUSHENKILÖT

 

Suomen Vanhempainliiton liittokokous (22.11.2014) valitsi Liiton johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2015 myyntipäällikkö Mika Jokisen Vantaalta, joka oli KoKoEspoon ja VANVARY ry:n yhteinen ehdokas. Jokinen on Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARY:n puheenjohtaja, ja toiminut Vanhempainliiton johtokunnassa aktiivisena jäsenenä vuodesta 2013. Jokisella on laaja kokemus johtoryhmätyöskentelystä, luottamustehtävistä ja verkostojohtamisesta

 

 

KoKoEspoota edustavat vanhempainliiton johtokunnassa Susanna Lehti (jäsen) ja Silva Hatakka (varajäsen

 

 

Kiitos valtakirjan toimittaneille jäsenyhdistyksille luottamuksesta

 

 

Lue lisää:

www.vanhempainliitto.fi/ajankohtaista/578/vanhempainliiton_liittokokous_valitsi_vuoden_2015_luottamushenkilot

 

KAIKKI IHAN KAIKKI -TOIMINTA ETENEE

 

KAIKKI IHAN KAIKKI- toiminnassa on käynnistynyt ohjaavien opettajien koulutus. Ohjaavat opettajat koulutetaan huomaamaan ja tarttumaan syrjiviin asenteisiin ja käytäntöihin kouluissa. Ohjaavat opettajat puolestaan kouluttavat jokaiseen espoolaiseen kouluun oppilaskummeja, joita tulee yHteensä yli 400. Oppilaskummit tarttuvat kouluissa kiusaamisen ehkäisyyn uusin keinoin. Tavoitteena on, ettei kukaan jää yksin

 

 

Espoon opetustoimi toteuttaa koulutuksen yhdessä SPR:n kanssa.

Vanhemmille järjestetään viisi alueellista vanhempainiltaa kevään 2015 aikana. Tiedotamme tästä lisää alkuvuodesta

 

 

Lue lisää: www.kokoespoo.fi/suvaitsevaisuus-kummitoiminta.html

 

KÄTEVÄ TAPA KIITTÄÄ OPETTAJAA JOULUNA

 

 

Suomen Vanhempainliitos ja Positiivarit Oy:n yhteisellä sivulla on kätevää välittää kiitokset opettajalle. Sivulla jaetaan myös lahjavinkkejä

 

 

www.opellekiitos.fi/#opettajat-1

 

KOULUTUSTA YHDISTYSTOIMIJOILL

 

 

Tarvitaanko yhdistyksessänne uutta osaamista

 

 

OK-Opintokeskus järjestää monipuolisesti koulutuksia yhdistysaktiiveille. Esimerkiksi ”Kirstunvartija  - valmiuksia yhdistyksen rahastonhoitoon” - ja ”Yhdistys sosiaalisessa mediassa” -koulutukset ovat maksuttomia

 

 

Lue lisää: http://www.emaileri.fi/g/l/120375/20568806/446532/1964/554/0

 

UUSIA JÄSENYHDISTYKSI

 

 

KoKoEspoon jäsenhankintakampanja on sujunut hyvin. Toivotamme uudet jäsenyhdistykset tervetulleiksi mukaan toimintaan

 

 

Aarnivalkean tuki ry

Iivisniemen Koti ja Koulu yhdistys ry

Kantokasken koulun vanhempainyhdistys ry

Nöykkiönlaakson koulun vanhempainyhdistys ry

Pohjois-Tapiolan koulun ja lukion koti ja kouluyhdistys ry

Päivänkehrän koulun vanhempainyhdistys ry

Ruusutorpan koulun vanhempainyhdistys ry

Tapiolan yhteiskoulun tuki ry

 

JÄSENYHDISTYS,  ILMOITA TILAISUUDESTA KOKOESPOO FACEBOOK-RYHMÄSSÄ JA KOTISIVUILL

 

 

Näin joulun aikaa moni yhdistys järjestää myyjäisiä ja muita kaikille avoimia tapahtumia. Tervetuloa ilmoittamaan näistä KoKoEspoon facebook-ryhmään

https://www.facebook.com/groups/166373860923/

 

Yhdistys voi myös jättää ilmoituksen KoKoEspoon ”Jäsenyhdistyksissä tapahtuu” -sivulle. Lähetä ilmoitus yhteystietolomakkeella http:// www.kokoespoo.fi/yhteystiedot.html

 

MUISTA PÄIVITTÄÄ MUUTTUNEET YHTEYSTIEDOT KOKOESPOOLLE

 

Kun yhdistyksessä tapahtuu yhteyshenkilömuutoksia niin muistattehan ilmoittaa uudet yhteystiedot KoKoEspoo ry:lle. Näin tiedotteiden ja hyödyllisen viestinnän saamiseen ei tule katkoksia.

 

Yhteystiedot voi ilmoittaa kätevästi sähköisellä lomakkeella, joka löytyy linkistä

http://www.kokoespoo.fi/yhteystiedot.html

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

JÄSENTIEDOTE LOKAKUU 2014

 

 

KAIKKI -IHAN KAIKKI -TOIMINTA KÄYNNISTYI DIPOLISSA

 

Espoossa tartutaan uudella tavalla toimeen, kun lapset ja nuoret etsivät omasta maailmastaan keinoja suvaitsevaisuuden ja oppilaiden hyvinvoinnin lisäämiseen.

KAIKKI - IHAN KAIKKI - Toiminta käynnistyi 23.9 Dipolissa, jonne saapui 500 oppilaskunta-aktiivia, rehtoria ja ohjaavaa opettajaa.

Toiminta tukee kouluissa jo tapahtuvaa kiusaamisen ehkäisyä. Syksyn aikana jokaiseen espoolaiseen kouluun koulutetaan oppilaskummeja, joita tulee olemaan yli 400.

Toiminta järjestetään yhteistyössä Espoon suomenkielisen opetustoimen kanssa.

 

Lue lisää www.suvaitsevaisuuskummit.fi

 

HALUATKO VAIKUTTAA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN ESPOOSSA

Nyt siihen on mahdollisuus, kun Espoon iltapäivätoiminnan ohjeistus on uudistumassa. Suomenkielinen opetuslautakunta kutsuu vanhempia asiakasraatiin.

Jos olet vanhempi, jolla on iltapäivähoitoikäinen lapsi tai asiat muuten hyvässä muistissa olet juuri oikea henkilö. Asiakasraati kokoontuu 29.10 klo 17.30 - 19 suomenkielisen opetustoimen tiloissa, osoitteessa kamreerintie 3B, 12 krs. / lautakunnan kokoushuone.

 

Ilmoittaudu info@kokoespoo.fi Lähetämme ilmoittautuneille kommentoitavan ohjeen lluonnoksen.

 

TÄHTIKOULU 2015 - PARASTA KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖTÄ PÄÄKAUPUNKISEUDULLA LUKUVUONNA 2014 - 2015

TÄHTIKOULU 2015 -kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen kouluille, lukioille ja toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla. Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä ja saada aikaan keskustelua kodeissa, kouluissa ja vanhempainyhdistyksissä laadukkaasta kodin ja koulun yhteistyöstä.

Voittajakoululle on luvassa 1500 euron palkinto. Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015.

Toiminta järjestetään yhteistyössä pääkaupunkiseudun alueellisten vanhempainyhdistysten ja Pääkaupunkiseudun OAJ:n kanssa.

Lue lisää http://www.kokoespoo.fi/t%c3%a4htikoulu-2015.html

 

VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA

Uutiskirje 10/2014: Suomen Vanhempainliitto ja Meidän perhe -lehti etsivät Arjen kasvatusteko -ehdokkaita.

 

Lue lisää

http://www.vanhempainliitto.fi/uutiskirje/vanhempainliitto/lue/Ilmianna-Arjen-kasvatusteko!/1542e79121974c/54377df4a687

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

 

Copyright - Your Business name

Press Room

Contact Us