Sisäilmatoimikunta

Syksyllä 2021 perustettu Espoon sisäilmatoimikunta työskentelee turvallisten ja terveiden koulu- ja päiväkotitilojen luomiseksi lapsille ja henkilökunnalle. 

Toimikunnan pääasiallisena tavoitteena on saada yhdessä kaupungin kanssa luotua keskitetysti koko kaupungin alueelle selkeä ja johdonmukainen sisäilmaviestintä lapsivaikutusten arviointiin perustuen, eli siten, että lapsen etua harkitaan kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa: 

  • Vanhempien ja oppilaiden suuntaan tarvitaan koulujen ja päiväkotien sisäilmatutkimuksista ja -korjauksista läpinäkyvää tiedon kulkua ja viestintää 
  • Oireilmoitusprosessit ja sisäilmasta oireilevan tai sairastuneen oppilaan palvelupolku tulisi saada selkeäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. 
  • Väistötilojen kartoitus ja etäkoulukäynnin mahdollistaminen 


Espoon Sisäilmatoimikunta toimii alueellisen vanhempainyhdistyksen KoKoEspoo ry:n alaisuudessa. KoKoEspoo ry on Suomen Vanhempainliiton alueellinen vanhempainyhdistys. Sisäilmatoimikunta toimii yhteistyössä Vanhempainliiton Ratkaistaan Yhdessä! -hankkeen kanssa. Lue lisää hankkeesta.

Arvojamme ovat hyvä ja rakentava yhteistyö eri sidosryhmien kanssa. Etsimme yhdessä ratkaisuja.


Yhteystiedot:

Toimikunnan vastaavana toimii Anni Järvenpää
Jäsenet: Pike Hilakari, Liisa Kivekäs ja Petriina Mannelli
sisailmatoimikunta@kokoespoo.fi--------------------------------------------------------------------------

Sisäilmatoimikunta keskittyy kokonaisvaltaiseen sisäilmatyön kehittämiseen Espoossa. Valitettavasti emme pysty puuttumaan tai ottamaan kantaa yksittäisiin koulutapauksiin.

Alla hyödyllisiä linkkejä asian tiimoilta: