keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Tiedote 3/2019Uusi hallitus on valittu – vielä mahtuu mukaan!

KoKoEspoo ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 20.3.2019. Ruusutorpan koulussa Leppävaarassa. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Heidi Ristolainen. Heidi on KoKoEspoon edustaja Suomen Vanhempainliiton johtokunnassa. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Karita Nurmela ja Pirjo Kajastila. Uutena jäsenenä saimme mukaan KoKon someillassakin vaikuttaneen Maikku Sarvaksen. Hallitus on siis pieni mutta pippurinen! Kokouksessa päätettiin, että mikäli innokkaita löytyy, hallitusta täydennetään uudessa jäsenkokouksessa kevään aikana. Pyydämmekin kaikkia KoKoEspoon jäsenyhdistyksiä miettimään, löytyisikö teiltä innokkaita ehdokkaita hallitukseen.

Räppäämällä kiusaamista vastaan Lohjan mallin mukaan

Saimme nauttia ennen vuosikokousta Perttu Sutisen ajatuksia herättävästä esityksestä. Tuottaja Perttu Sutinen ja räppäri Ewe (näyttelijä, artisti Erkko Väisänen) tarttuivat Lohjan koulujen vanhemmat ry:n yhteistyöideaan ja toteuttivat kiusaamisen vastaisen räpin yhdessä Lohjan Nummen yhtenäiskoulun 5B-luokan kanssa. Projektissa ammattilaisten roolina oli auttaa koululaisia ideoimaan räppiin sanoituksen ja ohjaamaan kappaleelle itse suunnittelemansa musiikkivideon. Ewe oli jo pidemmän aikaan miettinyt tapoja olla mukana kiusaamisen vastaisessa työssä ja tästä kuultuaan, vanhempainyhdistys tarttui toimeen. Yhteistyön muotoja mietittiin koulun kanssa. Lopputuloksena syntyi upea video, jossa lapset kertovat osin koskettavallakin tavalla arjen hetkistä ja yhteistyön voimasta.

Palautetta ja toiveita KoKoEspoo ry:lle 2019

Vuosikokous vahvisti toimintasuunnitelman, jonka myötä tarjoamme edelleen jäsenyhdistyksiemme henkilöille mahdollisuuden verkostoitua ja kouluttautua KoKo-iltojen merkeissä. Iltojen teemoiksi on ehdotettu esimerkiksi varainhankintaa ja vaikuttamista. KoKoEspoo kuulee mielellään yhdistysten toiveita iltojen suunnittelussa. Niitä voi esittää yhdistyksen sähköpostiin tai vastaamalla sähköiseen palautekyselyyn. Tehdään vuodesta 2019 yhdessä jäsentemme näköinen!