maanantai 12. syyskuuta 2022

Tiedote 92/2022

Hyvää syksyä ja uutta lukuvuotta!

Koulut alkoivat ja vanhempaintoiminta taas vilkastuu kesän lomakauden jäljiltä. Monella yhdistyksellä on edessä vuosikokous ja uuden hallituksen valinta.
Voi olla että myöskään vielä kaikkea koronan ja etäilyn aiheuttamaa kuormaa ei ole saatu ravisteltua harteilta.

Vanhempainliitto on kerännyt ohjeita kuinka toimitaan uusissa olosuhteissa:

  • Järjestäkää vanhempainiltoja ja mahdollisuuksia vertaistuelle

  • Pitäkää esillä lasten ja nuorten hyvinvoinnin teemoja   

  • Tarjotkaa lapsille ja nuorille arjesta poikkeavia tapahtumia

  • Arvioikaa ja kehittäkää omaa toimintaanne

Lue lisää: https://vanhempainliitto.fi/vanhempaintoimijoille/askelmerkkeja-vanhempainyhdistyksen-toimintaan-uusissa-olosuhteissa/


Syksyn KoKo-ilta 13.10. RAVINTOA JA RAITISTA ILMAA (Mattlidens Gymnasium)

TERVETULOA VANHEMPAINYHDISTYSTEN EDUSTAJAT JA OPPILAIDEN VANHEMMAT

- Herkuttelemaan nykyaikaisella kouluruoalla ja kuulemaan terveisiä Espoo Cateringiltä

- Tutustumaan uuden Espoon Sisäilmatoimikunnan toimintaan. Toimikunta työskentelee turvallisten ja terveiden koulu- ja päiväkotitilojen luomiseksi lapsille ja henkilökunnalle.

- Kuulemaan Vanhempainliiton esittelyn Ratkaistaan Yhdessä -sisäilmahankkeen onnistumisista

Liitteenä lisätietoa ja kutsu tapahtumaan, olkaa hyvät. Pyydämme ystävällisesti jakamaan tapahtumaamme (linkki: RAVINTOA JA RAIKASTA ILMAA -ilta vanhemmille (kouluruoka & sisäilma -teemat) | Facebook) myös omissa kanavissanne espoolaisille vanhemmille. FB-tapahtuman jakaminen on tosi helppoa omille sivuille nuolta painamalla toiminnolla “Jaa sivulle/ryhmään” :-).


Vahvuusvaris opettaa 4 000 Espoon ekaluokkalaista tunnistamaan omia vahvuuksiaan

Espoon kaupunki tarjoaa tänä syksynä aloittaville ekaluokkalaisille ja heidän huoltajilleen tukea lasten vahvuuksien tunnistamiseen. Huomaa hyvä! -sarjaan perustuva Ilon palautus -paketti on Positive Learning -nimisen yrityksen räätälöimä kokonaisuus espoolaisille kouluille ja oppilaille perheineen. Ekaluokkalaisille suunnattu kokonaisuus on osa Hyvinvoiva Espoo -kehitysohjelman tavoitetta espoolaisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Ilon palautus -paketti sisältää kuusi webinaaria huoltajille suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. webinaarit avaavat positiivisen pedagogiikan ydintä: pienetkin onnistumisen kokemukset ovat huomion arvoisia ja kasvattavat itseluottamusta, jonka voimalla lapsi ponnistaa kohti seuraavia onnistumisia.

Ajankohdista viestitään tarkemmin Wilmassa sekä kaupungin verkkosivuilla syksyn aikana.Suomenkielinen lähikoulutus huoltajille järjestetään 25.10.2022 klo 18–20 Otaniemen lukion Otasalissa. Tilaisuus striimataan.


Sisäilmatoimikunnan kuulumiset 

KoKo perusti viime syksynä uuden sisäilmatoimikunnan. Toimikunnan pääasiallisena tavoitteena on saada yhdessä kaupungin kanssa luotua keskitetysti koko kaupungin alueelle selkeä ja johdonmukainen sisäilmaviestintä lapsivaikutusten arviointiin perustuen, eli siten, että lapsen etua harkitaan kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa. Toimikunta on palaveerannut jo kaikkien Espoon pääsidosryhmien kanssa ja saanut erittäin lämpimän vastaanoton Tilapalveluilta, Kasvun ja oppimisen toimialalta sekä Terveyspalveluiden puolelta. Tule lokakuun tapahtumaamme 13.10. kuulemaan lisää toiminnasta tai lue: Koko Espoo: Sisäilmatoimikunta

Syysterveisin

KoKoEspoo ry

Pj Maikku Sarvas